kablo-kanali-cesitleri-ve-fiyatlari

Dünden bugüne kadar her alanda yaşanan son derece önemli gelişim ve dönüşümler söz konusudur. Elektriğin bulunması ile beraber insanların yaşamına giren çok değişik türden olgu ve ürün vardır. Bunlardan bir tanesi de işin içinde olanların son derece iyi bildiği bilmeyenlere ise yakın bir olgu olmayan kablo kanalı isimli malzemedir. Bu yazıda da sizlere kablo kanalı çeşitleri ve fiyatları hakkında temel bilgiler verilecektir. Şimdi dilerseniz hemen başlayalım.

Kablo Kanalı Nedir?

Adım adım giderek bilmeyenler için öncelikle kablo kanalı nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Kablo kanalı en basit ifade ediş biçimi ile kabloların içinde taşındığı malzemelerdir. Kablo taşıyıcısı ve kablo tavası olarak da adlandırılan bir olgudur. Diğer adlandırılma biçimleri ise kablo merdiveni ve kablo tepsisidir. İlgili standartlara göre farklı renk ve uzunlukta üretilirler. Bu standart: Kablo Tava Sistemleri ve Kablo Merdiven Sistemleri TS EN 61537:2007 isimli standarttır.

Kablo Kanalı Çeşitleri

 

kablo-kanali-cesitleri

Üstte verilen tüm bu temel bilgilerden sonra şimdi de asıl konumuz olan kablo kanalı çeşitleri hakkında bilgi vermemiz gerekir ise o noktada da şu bilgiler verilebilir. Kullanılacağı yere farklı çeşitleri vardır. Bunlar aşağıda verildiği biçimdedir:

Delikli Tip Kablo Kanalı

Bu kablo türü genelde aşırı uzun destek aralığı gerektirmeyen tesisatlar içindir. Ayrıca yan ve tabanında olan delikler sayesinde az da olsa havalandırma oluştururlar. Buna istinaden de ısı oluşumunun yüksek olduğu yerlerde de tercih edilirler.

Merdiven Tipi Kablo Kanalı

Merdiven tipi kablo kanalı üstünde merdiven basamağını andırmakta olan düzenli aralıklar ile kaynatılmış olan barlardan dolayı bu biçimde isimlendirilen kablo türleridir. Basamakların arasında havalandırma yüksekliği sebebi ile tesisatta sıcaklığı meydana geldiği ve de yüksek seviyelere erişim olduğu yerlerde sıklıkla tercih edilirler. Bu tür durumlarda önemli avantajlar sağlarlar. Burada işin püf noktası doğru hesaplama yapılmasıdır.

Deliksiz Tip Kablo Kanalı

Deliksiz tip kablo kanalı, ısı sorunun yaşanmadığı alanlarda rahatlıkla kullanılabilen bir kablo türüdür. Ağırlıklı olarak bilgisayar ve haberleşme kablolarının olduğu yerlerde tercih edilir. Günümüzde en çok kullanılan kablo türleri arasında yer alır.

Tel Tipi Kablo Kanalı

Tek tipi kablo kanalı hijyen olgusunun öne çıktığı hastane gibi yerlerde tercih edilir. Çok sayıda kablo eğer yan yana kullanılıyor ise bu tür kablolar tercih edilir. Tozlanma sorunun kablolarda önüne geçmek için tercih edilirler. Fiber optik kablolar ve alçak gerilim tesisleri en çok kullanıldıkları alanlar arasında yer alır. Ayrıca da kısa destek aralarının olduğu bina içlerinde de kullanılırlar. 

 süreklilik, iletkenlik, yangın dayanımı gibi özelliklerin yanı sıra uygun boyutun belirlenmesi ve montajın kolay olması önemlidir. Kablo kanal sistemleri endüstriyel, ticari ve evsel alanlarda kullanılabilir. 

Kablo kanal sistemlerinin seçiminde birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikle kablo kanalının türü, kullanılacak alanın korozyon direncine uygun kaplama, kapasite, kablo fiyatları, kullanım alanı, malzeme ve marka gibi faktörler değerlendirilmelidir. Siz de kalite ve uygun fiyat arıyorsanız Ünver Elektriği tercih edebilirsiniz. 

Ayrıca, montaj kolaylığı ve hızı, uzun ömürlülük, bakım gereksinimleri, yangın koruması ve güvenlik özellikleri, çevreye uyumluluk gibi faktörler de seçim sürecinde önemlidir.

Endüstriyel alanlarda kullanılan kablo kanal sistemleri, yüksek işlem yüküne, aşınmaya, darbelere ve diğer zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlanmalıdır. Ticari alanlardaki kablo kanal sistemleri ise genellikle daha hafif yükler taşırlar ve daha estetik bir görünüme sahip olabilirler. Evsel kullanıma yönelik kablo kanalları ise genellikle daha düşük kapasiteli, daha narin ve daha şık tasarımlıdır.

Kablo kanal sistemleri kurarken, doğru malzemelerin seçilmesi önemlidir. Çoğu kablo kanal sistemi polyester veya diğer termoplastik malzemelerden yapılmıştır. Bu malzemeler, güçlü, dayanıklı ve neme ve kimyasallara karşı dirençlidir. Ayrıca, yangın koruması için alüminyum ve çelik kaplamalı kablo kanalları da mevcuttur.

Kablo kanal sistemleri, büyük ve karmaşık bir altyapı oluşturabilirler. Bu nedenle, doğru tasarım, kurulum ve bakım gereklidir. Kablo kanal sistemleri, doğru bir şekilde kurulduklarında, elektrik ve telekomünikasyon kablolarının daha güvenli, organize ve etkili bir şekilde yönetimini sağlayabilirler.

Kablo Kanalı Niçin Kullanılır?

 

kablo-kanal-nicin-kullanilir

Burada kablo kanalının kullanılmasının amacı elbette güvenliğinin sağlanması ve risklerin en aza indirgenmesidir. Estetik olarak da göze daha hoş görünen bir yapısı vardır. Kabloların sabitlenmesi ve desteklenmesi amacı ile de kullanılır. Özellikle fabrikalarda, endüstriyel alanlarda sıklıkla tercih edilirler.

Kablo Kanalı Fiyatları

Son olarak da kablo kanalı fiyatları hakkında bilgi vermek gerekir ise o noktada da şu bilgiler verilebilir:

Kablo kanalı fiyatları için hiçbir zaman kesin net bir rakam verilemez. Çok fazla parametre ürün fiyatlarını etkilemekte olan unsurlar arasında yer alır. Bunların en başında üreticisi olan firmanın fiyatlandırma politikası vardır. Sonuçta küresel rekabet edilebilirlik koşulları içinde her bir üretici firmanın kendince bir fiyat politikası vardır. Bunun yanı sıra eğer kablo kanalı doğrudan üreticiden değil de herhangi bir satış noktasından alınıyor ise o zaman aracı firmanın kendi kar payını koyarak ürünü satmasından dolayı rakamlar biraz daha yükselir. O yüzden doğrudan üreticisi olan firmadan satın alınması her zaman için avantajlı olan bir olgudur. Bir diğer kablo kanalı fiyatını etkileyen unsur ise kablo kanalı çeşidi olup, her bir kablo kanalı türünün kendince kullanılan malzeme ve ürün özelliklerine göre bir fiyatı vardır. Tüm kablo kanalları metre bazında ücretlendirilir. Toplu alımlarda ve/veya sürekli olarak çalışılan firmalarda ise belli indirimler vardır. Ödeme olgusuna gelindiğinde ise nakit, kart ile ödeme, firma hesap numarasına ödeme yapma gibi ödeme seçenekleri vardır.

 

 

 

Yıldırımdan Korunma Sistemleri

Endüstriyel Kontrol Sistemi